Karelia-ammattikorkeakoulussa käynnistyy väljästi asutuille alueille suunnattu sairaanhoitajakoulutus

 

Karelia-ammattikorkeakoulussa käynnistyy Innovative Nurse, Pohjois-Karjalan väljästi asutuille alueille suunnattu sairaanhoitajakoulutus, joka toteutetaan monimuotototeutuksena, pääsääntöisesti Tikkarinne-kampusalueen ulkopuolella. Suuri osa opinnoista on itsenäistä opiskelua sekä ohjattua etäopiskelua. Opinnoissa hyödynnetään työn opinnollistamista. Opintoja on mahdollista suorittaa osittain työn ohessa.

-  Innovative Nurse -sairaanhoitajakoulutus on innovatiivinen sairaanhoitajakoulutus, jossa keskitytään väljästi asutuilla alueilla toimivien sairaanhoitajien työn erityishaasteisiin. Se on tarkoitettu erityisesti henkilöille, joka asuvat Pohjois-Karjalan väljästi asutuilla alueilla, esimerkiksi Pielisen-Karjalassa, kertoo koulutuspäällikkö Henna Myller.

Sairaanhoitajaopinnoissa opiskellaan monipuolisen tietoperustan lisäksi ihmissuhdetaitoja, organisointi- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä erilaisten hoitotilanteiden hallintaa.

-  Väljästi asutuilla alueilla sairaanhoitajan osaamisessa korostuvat digitaalisuus, uudet palveluketjut, kotiin vietävät ja liikkuvat palvelut, laaja-alainen ja kokonaisvaltainen hoidon tarpeen arviointi ja hoito, moniammatillinen yhteistyö sosiaali- ja terveysalan muiden kumppaneiden kansa, yrittäjyys,  itsenäinen päätöksenteko ja suoriutuminen työssä, jatkaa Myller.

Koulutukseen haetaan opintopolku.fi –palvelussa 25.2. – 15.3.2019. Koulutus alkaa 6.5.2019.

Innovative Nurse -koulutus on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustuksen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Kajaanin ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.

Lue lisää koulutuksesta.