100-vuotias PKO lahjoittaa AMK:lle 100 000 euroa

100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) lahjoittaa Karelia-ammattikorkeakoululle 100 000 euroa. Lahjoitus kohdistetaan työelämässä tarvittavien digitaitojen ja osuustoiminnallisen yritysmuodon opettamiseen.

  • Tällä lahjoituksella vahvistamme maakunnan elinvoimaisuutta, koska noin kaksi kolmasosaa Karelian opiskelijoista jää valmistumisensa jälkeen työskentelemään Pohjois-Karjalaan. Mitä houkuttelevampi opiskelupaikka Karelia-amk on, sitä useampi valitsee juuri sen opinahjokseen. Pohjoiskarjalaisten kotitalouksien omistamana paikallisena toimijana maakunnan elinvoimaisuuden edistäminen on meille sydämen asia, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Kivelän mukaan ammattikorkeakoululla on merkittävä rooli kaupan alan, palveluliiketoimintojen sekä matkailu- ja ravitsemuskaupan tulevaisuuden osaajien kouluttamisessa. PKO on maakunnan suurin yksityinen työnantaja ja se työllistää yli 1 200 henkilöä.

  • Meillä on jatkuvasti noin satakunta henkilöä palkkalistoillamme, jotka ovat myös ammattikorkeakoulun opiskelijarekisterissä. Työharjoittelut ja opinnäytetyöt ovat olleet usealle opiskelijalle väylä PKO:lle myös esimiestehtäviin. Lisäksi Karelia mahdollistaa osaamisen kehittämisen useille PKO:n vakituisille työntekijöille. Täydennyskursseja ja erityisesti ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja suorittaa vuosi vuodelta yhä useampi PKOlainen, Kivelä kertoo.

Pohjois-Karjalan yritykset ovat Karelia-ammattikorkeakoululle tärkeitä kumppaneita. Karelia on valmis panostamaan koviin tuloksiin yhteistyössä yritysten kanssa.

  • Haluamme olla mukana vahvistamassa alueen uudistumista, kilpailukykyä ja kasvua Karelian arvojen mukaisesti - edelläkävijänä. Kareliassa tullaan vahvistamaan esimerkiksi työelämässä tarvittavien digitaitojen oppimista. Käsillä oleva työelämän murros ja sen vaatima uusi osaaminen haastaa nykyisen tekemisen monella tavalla. Olemme kiitollisia, että PKO on näin merkittävällä panostuksella rakentamassa yhdessä Karelian kanssa uuden sukupolven työelämäosaamista, iloitsee rehtori Petri Raivo.

Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja käynnistyi huhtikuussa 2018, ja jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka. Varainhankintakampanjan aikana saadut lahjoitukset käytetään ammattikorkeakoululaissa tarkoitettujen tehtävien huolehtimiseen. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa lahjoittajan toiveen mukaisesti tietylle koulutusalalle.

Lisätietoja antaa PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026.