Karelia-ammattikorkeakoulussa käynnistyy Älykkäästi töihin -projektiosaajavalmennus

 

Karelia-ammattikorkeakoulussa käynnistyy Älykkäästi töihin -projektiosaajavalmennus työvoimakoulutuksena keväällä 2019. Valmennus on tarkoitettu eri alojen korkeakoulutetuille työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Kyseessä on uudenlainen työvoimakoulutuksen toteutusmalli, joka perustuu tiimipedagogiikkaan. Valmennus toteutetaan Karelia-ammattikorkeakoulun Y-akatemian tiloissa Joensuun Tiedepuistolla.  Valmentajina toimivat Y-akatemian tiimivalmentajat, jotka sparraavat osallistujia tulevaisuuden projektityöhön.

Tuumasta toimeen – tiimistä töihin, on projektiosaajien motto. Kyseessä on nimenomaan valmennus. Kareliassa on saatu mainioita tuloksia tiimipedagogisen ja ratkaisukeskeisen valmentamisen menetelmästä. Osallistujat motivoituvat, rohkaistuvat ja aktivoituvat valmennuksessa ja luottamus omaan osaamiseen kasvaa. Niillä eväillä on hyvä lähteä työelämään, kertoo vastuuvalmentaja Daniel Bågeberg.

Valmennuksessa olevat opiskelijat kouluttautuvat tulevaisuuden projektiosaajiksi sekä perehtyvät käytännön tiimiperusteisen tekemisen kautta oikeaan yrityshaasteeseen.  Opiskelijat pääsevät samalla rakentamaan itselleen yrityksen tavoitteita täydentävän tehtävänkuvan. Haku Älykkäästi töihin -projektiosaajavalmennukseen on jo avoinna TE-palvelujen sivuilla osoitteessa https://koulutukset.te-palvelut.fi. Koulutuksen kesto on 120 päivää ja ajoitus 18.3.2019 – 11.10.2019. Osa opinnoista on mahdollista opiskella etänä ja verkossa.

Lisätietoja:  Daniel Bågeberg, puh. 050 324 0290 tai www.karelia.fi/projektiosaajat