Abloy lahjoittaa Karelia-ammattikorkeakoululle 15 000 euroa

 

Abloy lahjoittaa Karelia-ammattikorkeakoululle 15 000 euroa. Lahjoitus kohdistetaan tekniikan sekä liiketalouden ja hallinnon aloille.

Karelia-ammattikorkeakoulu on tärkeä koulutusalan yhteistyökumppani Abloylle. Merkittävä osa Abloyn tuotannon ja tuotekehityksen asiantuntijoista on Kareliasta valmistuneita insinöörejä.

- Koulutuksen antamat valmiudet ovat vahvistaneet Abloyn kykyä menestyä kansainvälisessä kilpailussa, ja lahjoituksella haluamme tukea korkeatasoisen ammatillisen koulutuksen ja monipuolisen osaamisen edelleen kehittämistä maakunnassa yrityskentän tuleviin tehtäviin, kertoo toimitusjohtaja Jari Toivanen.

Pohjois-Karjalassa toimivat yritykset ovat Karelia-ammattikorkeakoululle tärkeitä kumppaneita.

- Karelia on valmis panostamaan koviin tuloksiin yhteistyössä yritysten kanssa - haluamme vahvistaa yritysten uudistumista, kilpailukykyä ja kasvua. Olemme valmiita panostamaan yritysten tunnistamiin tutkimus- ja testausympäristöihin tukeaksemme yritysten tuotekehitystä, kertoo rehtori Petri Raivo.

Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja käynnistyi huhtikuussa 2018, ja jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka. Varainhankintakampanjan aikana saadut lahjoitukset käytetään ammattikorkeakoululaissa tarkoitettujen tehtävien huolehtimiseen. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa lahjoittajan toiveen mukaisesti koulutusalalle.