Jukolan Osuuskauppa lahjoittaa 10 000 euroa Karelia-ammattikorkeakoululle

 

Jukolan Osuuskauppa on lahjoittanut pohjoiskarjalaiselle Karelia-ammattikorkeakoululle kymmenen tuhatta (10.000) euroa. Lahjoitus halutaan kohdentaa erityisesti liiketalouden koulutusalalle, josta valmistuu henkilöitä hyvillä valmiuksilla palvelualan vastuutehtäviin.

Karelia-ammattikorkeakoulusta on valmistunut 25 vuoden aikana yli 13 000 opiskelijaa. Valmistuneista vähintään kaksi kolmasosaa työskentelee Pohjois-Karjalassa, joten maakunnan työelämässä olevista joka kymmenes on Karelia-ammattikorkeakoulun kouluttama. Karelian opiskelijatyytyväisyys on korkealla tasolla ja ammattikorkeakoulu tekee vuosittain yhteistyötä yli 850 yrityksen kanssa. Jukolan Osuuskaupassa Karelia-ammattikorkeakoulun merkitys elinkeinoelämälle ja koko maakunnan tulevaisuudelle nähdään tärkeänä.

Jukolan Osuuskauppa on tehnyt jo vuosia erilaista yhteistyötä tukien mm. lukuisten urheiluseurojen, yhdistysten ja hyväntekeväisyysjärjestöjen toimintaa, ja tänä vuonna tukea on haluttu kohdentaa erityisesti myös koulutukseen ja nuorten opiskeluun. Jukola on allekirjoittanut marraskuussa kumppanuussopimuksen Pohjois-Karjalan Riveria-ammattiopiston kanssa, ja aloittanut juuri kummitoiminnan Riverian Nurmeksen ravitsemis- ja matkailualan uusimman opiskelijaluokan kanssa.

Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja käynnistyi huhtikuussa 2018, ja jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka. Varainhankintakampanjan aikana saadut lahjoitukset käytetään ammattikorkeakoululaissa tarkoitettujen tehtävien huolehtimiseen. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa lahjoittajan toiveen mukaisesti koulutusalalle.