Karelia-ammattikorkeakouluun yli sata uutta tutkinto-opiskelijaa avoimen amk:n kautta

 

Karelia-ammattikorkeakouluun valittiin vuoden 2018 aikana yli sata uutta tutkinto-opiskelijaa avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella. Missä tahansa ammattikorkeakoulussa avoimen amk:n opintoja suorittanut opiskelija voi hakeutua erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi.

- Tämä toisenlainen reitti on mahdollinen sekä ammattikorkeakoulututkintoon että ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Esimerkiksi ammattikorkeakoulututkintoon vaaditaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoja 55 opintopistettä. Lisäksi sosiaali- ja terveysalan tutkintoon valituilla on hyväksytysti suoritettu soveltuvuuskoe. Erityisesti polkuopintoja eli ensimmäisen vuoden opintoja suorittavat henkilöt hakeutuvat tutkinto-opiskelijoiksi, kertoo erikoissuunnittelija Mervi Lätti.

Avoimen ammattikorkeakoulun reitti tutkinto-opintoihin avautuu jälleen tammikuussa, kun uudet polkuopiskelijat aloittavat opintonsa tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä. Polkuopiskelijaksi voi ilmoittautua sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, sosionomin ja fysioterapeutin opintoihin. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että etusijalla ovat ne opiskelijat, joilla on hyväksytty valintakoetulos joko kevään 2018 tai syksyn 2018 yhteisvalinnan valintakokeesta.

Opintoihin voi ilmoittautua tänä vuonna vain yhden päivän ajan eli 17.12. klo 9 -  23.00.  Polkuopiskelupaikasta kiinnostuneen kannattaa laittaa aika muistiin, koska suositut opiskelupaikat täyttyvät nopeasti. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet www.karelia.fi/avoinamk