Maakunnan osuuspankit lahjoittavat Karelia-ammattikorkeakoululle 50 000 euroa

 

Pohjois-Karjalassa toimivat kahdeksan osuuspankkia tekevät 50.000 euron arvoisen yhteislahjoituksen Karelia-ammattikorkeakoululle laadukkaan koulutuksen edistämiseksi. Paikallisen elinvoiman kehittäminen on osa osuustoiminnallisen pankkiryhmän perustehtävää. Vakavaraisella pohjalla olevan liiketoiminnan avulla halutaan luoda kestävää taloudellista menestystä ja hyvinvointia koko OP:n toimintaympäristölle.

Karelia-ammattikorkeakoululla on merkittävä rooli pankki- ja vakuutusalan työvoiman kouluttamisessa.
OP työllistää Pohjois-Karjalassa osuuspankeissa ja OP:n keskitetyssä palvelutuotannossa yhteensä yli 400 työntekijää. Yhteistyö ammattikorkeakoulun kanssa on ollut hedelmällistä. Työharjoittelut ja opinnäytetyöt ovat olleet usealle opiskelijalle väylä rahoitusalalle. Karelia mahdollistaa jatkuvan oppimisen myös lukuisille OP:n työntekijöille. Muun muassa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen on vuosi vuodelta suositumpaa henkilöstömme keskuudessa. On arvokasta, että saamme koulutusta toimialueellamme, OP Pohjois-Karjalan toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen kertoo.

Sen lisäksi, että ammattikorkeakoulu kouluttaa alueelle työvoimaa, opiskelijat ovat entistä kiinnostuneempia oman yritystoiminnan aloittamisesta. Tänä vuonna käynnistyneessä Y-akatemiassa opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa pääosa tutkintoonsa kuuluvista opinnoista omaan yrittäjyyteen liittyen. Karelia on myös merkittävä aluekehityshankkeiden toteuttaja. Karelia edistää aktiivisella toiminnallaan alueemme elinvoimaisuutta, OP Liperin toimitusjohtaja Jukka Asikainen toteaa.

Pohjois-Karjalan työelämässä toimivista henkilöistä joka kymmenes on suorittanut tutkintonsa Kareliassa. Opiskelijoista kaksi kolmasosaa jää työskentelemään valmistumisensa jälkeen maakuntaan. Näiden lukujen valossa haluamme kannustaa myös muita alueen yrityksiä pohtimaan mahdollista lahjoitusta seutumme koulutuksen eteen, Reimasto-Heiskanen sanoo.

Lisätietoja:

Jaana Reimasto-Heiskanen
toimitusjohtaja
OP Pohjois-Karjala
puh. 0400 891 210
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lahjoitus

 

 

Kuvassa Petri Raivo ja lahjoituksen tehneiden osuuspankkien toimitusjohtajat: (oikealta)

Jaana Reimasto-Heiskanen, Jukka Asikainen, Olli Koivula, Heli Silvennoinen, Ari Noponen, Raili Hyvönen, Ari Karhapää, Petri Raivo ja Mikko Koski