Valtakunnallinen RESTO2019 –tietotaitokilpailu Joensuussa 2019

 

Valtakunnalliset restonomiopiskelijoille ja alumneille suunnatut RESTO-tietotaitokisan järjestetään ensimmäistä kertaa Joensuussa 21. - 22.3.2019. Tapahtuman järjestäjänä toimii Karelia-ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus. Kilpailun teemana on ”PURE KARELIA”, jolla halutaan korostaa karjalaista vieraanvaraisuutta ja alueen erityispiirteitä.

Kilpailijat ovat eri ammattikorkeakoulujen restonomiopiskelijoita sekä jo valmistuneita alumneja. Opiskelijoiden ja alumnien lisäksi kisoihin saapuu kilpailujoukkueiden valmentajia ja ammattikorkeakoulujen henkilökuntaa. RESTO2019-tietotaitokilpailu mittaa restonomiopiskelijoiden tietoja ja taitoja. Kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2002 Turussa, ja se järjestetään vuorotellen restonomikoulutusta antavissa ammattikorkeakouluissa. Valmistuneille, jo ammatissa toimiville restonomeille on kilpailussa oma sarjansa.

Maaliskuun kisapäivät koostuvat monipuolisesta ohjelmasta. Kilpailujoukkueilla kisapäiviä rytmittävät kilpailutehtävät, jotka saadaan toimeksiantoina yrityksiltä. Kollegat, opettajat eri ammattikorkeakouluista, puolestaan seuraavat kilpailutehtävien esityksiä, osallistuvat paikallisten asiantuntijoiden tähdittämään trendiseminaariin ja tutustuvat paikallisiin yrityksiin. Kaksipäiväinen tapahtuma huipentuu juhlavaan iltagaalaan, jossa palkitaan kilpailujen parhaat kilpailijat.

Resto-tietotaitokilpailut järjestetään yhdessä alueellisten yhteistyökumppanien kanssa. Kisapäivät on hyvä tilaisuus verkostoitua valtakunnallisesti ammattikorkeakouluopiskelijoiden, -toimijoiden ja elinkeinon kanssa.

Ajankohtaista tietoa tapahtumasta Resto2019 -tietotaitokilpailun verkkosivuilta https://www.resto.fi/wp/