Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankinta käynnistyi komeasti 250 000 euron lahjoituksella

 

Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankinta käynnistyi komeasti ensimmäisen lahjoituksen myötä, kun Karelia-ammattikorkeakoulu sai 250 000 euron lahjoituksen William ja Ester Otsakorven säätiöltä.

William ja Ester Otsakorven säätiöstä todetaan yrittäjyyden ja oppilaitosten työelämäyhteistyön olevan säätiölle tärkeitä arvoja. Tänä vuonna 90 vuotta täyttävässä säätiössä on aina ymmärretty ammattitaidon merkitys suomalaiselle yhteiskunnalle. Säätiö on toiminut Karelia-ammattikorkeakoulun merkittävänä tukijana erityisesti opiskelijoiden kansainvälistymisessä, opettajien jatkokoulutuksen tukemisessa sekä opiskelijoiden yrittäjyyttä ja työllistymistä tukevien toimintatapojen kehittämisessä. Lisäksi säätiö on lahjoittanut kaksi määräaikaista yliopettajan tehtävää.

Karelia-ammattikorkeakoulusta on valmistunut viimeisen 25 vuoden aikana yli 13 000 opiskelijaa.

- Haluamme varmistaa, että Karelia-ammattikorkeakoulu kouluttaa jatkossakin ammattitaitoisia osaajia tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Olemme erittäin kiitollisia Otsakorpi-säätiölle heidän osoittamastaan tuesta. Tämä lahjoitus osoittaa, että Karelia-ammattikorkeakoulun laadukas toiminta ja aluevaikuttavuus on tunnistettu. On hienoa, että näin merkittävä lahjoitus avaa Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjan, iloitsee rehtori Petri Raivo.

Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja on käynnissä vuoden 2019 loppuun saakka. Varainhankintakampanjan aikana saadut lahjoitukset käytetään ammattikorkeakoululaissa tarkoitettujen tehtävien huolehtimiseen. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa lahjoittajan toiveen mukaisesti koulutusalalle. Ammattikorkeakouluille avautui mahdollisuus varainhankintaan, kun rahankeräyslakia muutettiin ammattikorkeakoulujen osalta vuonna 2017. Valtio pääomittaa ammattikorkeakouluja suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan vuonna 2018 vastaanotettujen lahjoitusten perusteella. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuodelle 2018.

Lue lisää: www.karelia.fi/varainhankinta