Karelia-ammattikorkeakoulu kiinnostaa pohjoiskarjalaisia nuoria

 

Karelia-ammattikorkeakoulu vastaanotti kevään yhteishaussa yhteensä 5220 hakemusta. Ensisijaisia hakijoita oli 1685 ja aloituspaikkoja 820. Hakijoiden kokonaismäärä kasvoi edellisestä vuodesta yli 200 hakijalla. Myös ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi. Vetovoimaisimpia koulutuksia olivat fysioterapia, jossa hakijoita oli kaikkiaan 20 aloituspaikkaa kohden, sekä terveydenhoitaja- ja sosionomikoulutukset, joihin hakijoita oli yli 10 aloituspaikkaa kohden. Vetovoimaisin tekniikan koulutus oli konetekniikka, jossa oli 7 hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Elinikäinen oppiminen kiinnostaa yhä enemmän. Haussa oli viisi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta, joiden vetovoima kasvoi 56 % viime vuoteen verrattuna. Ainoana Suomessa toteutettavaan Ikäosaamisen johtaminen ja kehittäminen yamk–koulutuksen hakijamäärä kaksinkertaistui edellisestä vuodesta. Myös muihin yamk-koulutuksiin hakijoita oli selvästi enemmän kuin viime vuonna.

Karelia oli vetovoimainen pohjoiskarjalaisten hakijoiden keskuudessa. Kaikista ammattikorkeakouluihin hakeneista pohjoiskarjalaisista Karelia-ammattikorkeakouluun haki lähes puolet. 

Kevään yhteishaku jatkuu seuraavaksi valintakokeilla. Korkeakoulujen kevään yhteishaun kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6. ja opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 10.7.2018 klo 15 mennessä.

Lisätiedot: Vararehtori Pekka Auvinen, p. 050 563 2184