Karelia-ammattikorkeakoulun vetovoima kasvoi yhteishaussa

 

Karelia-ammattikorkeakoulu sai yhteensä 4 330 hakemusta eilen päättyneessä korkeakoulujen kevään yhteishaussa. Karelia-ammattikorkeakoulun ensisijaiseksi hakukohteekseen valitsi 1 462 hakijaa.

Eniten hakemuksia saatiin fysioterapeutti- ja sosionomikoulutuksiin. Myös monimuoto- ja verkkototeutukset sekä valintakurssiin perustuva valintatapa kiinnostivat hakijoita. Tämä näkyi monimuotona toteutettavien AMK-tutkintojen ja ylempään AMK-tutkintoon johtavien koulutusten hakijamäärien kasvussa.

- Karelian hakijamäärä kasvoi 11 % viime vuoteen verrattuna. Piristävää oli, että erityisesti alle 20-vuotiaat pohjoiskarjalaiset nuoret hakivat meille edellisvuotta selkeästi enemmän. Myös Uudeltamaalta saatiin hakemuksia aiempia vuosia enemmän. Olemme erittäin tyytyväisiä hakutulokseen, kertoo rehtori Petri Raivo.

Karelia-ammattikorkeakoulussa oli 1.4.2020 päättyneessä kevään yhteishaussa 22 päivä- tai monimuotototeutuksena toteutettavaa koulutusta, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia koulutuksia oli viisi. Haussa ovat mukana myös englanninkieliset International Business- ja Industrial Management -koulutukset, joihin järjestettiin ensimmäinen haku tammikuussa.

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2020. Opinnot alkavat elokuussa 2020.