URAOHJAUS, TULEVAISUUSUSKO JA TEKOÄLY
– uusimmat näkökulmat urasuunnitteluun ja työllistymistaitoihin


Aika: ke 12.12.2018 klo 12–15:30
Paikka: Karelia-ammattikorkeakoulu, SOTE E237 Pikkuauditorio (Tikkarinne 9)
Kenelle: työuraohjauksesta kiinnostuneet, opiskelijaohjauksessa ja rekrytoinnissa työskentelevät
Ilmoittautuminen kahvitarjoilun vuoksi: https://www.webropolsurveys.com/S/7DB7E3FD9CC58D3E.par

Miten nykyaikainen rekrytointi toimii? Millainen uraohjaus hyödyttää nuoria parhaiten? Mikä on tekoälyn merkitys opiskelijaohjauksessa ja rekrytoinnissa? Näihin kysymyksiin paneudutaan iltapäivän seminaarissa, jossa vieraina ovat mm. tutkija ja vuonna 2017 vuoden opoksi valittu Helena Kasurinen, tekoälyfirma HeadAI:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Anu Passi-Rauste sekä Suomen kokenein sosiaalisen median rekrytoinnin ja työnhaun kouluttaja Tom Laine.

Puheenvuorot:

Helena Kasurinen esittelee tuoreiden tutkimusten näkökulmia uraohjaukseen. Tutkimuksissa on selvitetty mm. opiskelijoiden hyvinvointia ja tulevaisuususkoa ja seurattu, miten urasuunnittelu ja työllistymistaidot kehittyvät opintojen aikana. Tutkimusten kohderyhminä ovat olleet ammattikorkeakoulujen ja ammattioppilaitosten opiskelijat.

Anu Passi-Rauste kertoo, miten HeadAI:n tekoälyavusteista Microcompetencies -palvelua voidaan hyödyntää opetussuunnitelmatyössä sekä osaamisen tunnistamisessa, kehittämisessä ja ohjauksessa.

Tom Laine avaa puheenvuorossaan sosiaalisen median hyödyntämistä ja teknologian etuja nykyaikaisessa rekrytoinnissa. Iltapäivän aikana selviää, miten toimivat suomalaiset rekrytointifirmat, miten toimitaan maailmalla ja mitä tulee huomioida työnhaussa.

Tervetuloa!

Seminaarin järjestävät Karelian hankkeet SMErec – new generation recruitment skills for SMEs and workforce & Jatkoväylä – Sujuvasti ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun.