Business Café: Tulevaisuuden ruoka

 

Tiistaina 18. syyskuuta 2018 klo 12.30 – 16.00 Joensuun Tiedepuisto, Temple of Challenge, (3A-rakennus, 4. krs), Länsikatu 15, Joensuu

Fotoniikan sovelluksia hyödynnetään ruokateollisuudessa laajalti ruuan viljelyn, laadunvalvonnan kuin automaation osalta. Spektrikamerat havaitsevat peltojen lannoitetarpeet, erilaiset sensorit mahdollistavat maatalouskoneiden itseohjautuvuuden sekä pystyvät havaitsemaan ruokaväärennökset. Valolla luodaan suotuisia kasvuolosuhteita ja eri aallonpituuksilla voidaan vaikuttaa muun muassa bakteerikantoihin.

Kiinnostavimmat läpimurrot syntyvät nimenomaan toimialojen rajoilla. Tulevaisuuden ruoka -seminaari tuo yhteen kaksi näennäisesti erillistä alaa ja edustavan joukon fotoniikan sekä ruokateollisuuden asiantuntijoita. Ruuantuo-tannolla on erittäin tärkeä osa yhteiskunnassa niin talouden kuin työllisyyden osalta mutta myös osana ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.

Tapahtuman esiintyjäkaartiin on vahvistunut joukko fotoniikan teollisen soveltamisen kärkiyrityksiä. Mukana ovat mm. spektrikuvantamiseen erikoistunut Specim Oy sekä UV-teknologiaan perustuvat yritykset LED Tailor Innova7ion ja HyacintLUX Oy sekä Turun yliopiston Ruokaelämyskeskus Flavoria.

Lisätietoja ja ohjelma