PahaDigi –tapahtuma 23.2.2018

 

Digitalisaatio tuo tullessaan upeita mahdollisuuksia. Digitaalisten palvelujen kehittämiseen ja hyödyntämiseen liittyy myös riskejä. PahaDigi-tapahtuma pureutuu digitalisaation tuomiin mahdollisiin uhkiin ja niiden ratkaisuihin sekä eettisiin kysymyksiin sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristössä. Asiantuntijoina PahaDigi tapahtumassa ovat Kimmo Rousku ja Mari Kangasniemi. Tietokirjailija Rousku on toiminut ICT- ja tieto- sekä kyberturvallisuustoimialalla vuodesta 1985 saakka. Päätehtävänään hän kehittää julkisen hallinnon digitaalista turvallisuutta. Kimmon viimeisin teos on yhteistyössä Petteri Järvisen kanssa kirjoittama "Työpaikan tietoturvaopas - tunnista uhat, hallitse riskit". Mari Kangasniemi tutkii hoitotyön ja terveydenhuollon etiikkaa ja hoitajien työtä muuttuvassa yhteiskunnassa. Hän on ollut mukana kirjoittamassa muun muassa ”Robotit töihin” teosta, jossa pohditaan robotiikan hyödyntämistä ja eettisiä kysymyksiä sote alalla.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton.

Paikka: Karelia-amk, Wärtsilä kampus, Karjalankatu 3, Auditorio

Ohjelma 
Klo 12 –   Tilaisuuden avaus, Anu Niemi, kehittämisjohtaja, Siun sote 
12:15 – 13:00 Digitaalisuuden kääntöpuoli – PahaDigi?, Kimmo Rousku, tietokirjailija, VAHTI-pääsihteeri
13:00 – 13:15 kahvitauko
13:15 – 14:00 Digitalisaation ja robotiikan eettiset kysymykset sote alalla, Mari Kangasniemi, dosentti, yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto
14:00 – 14:45 92 päivää jäljellä. Mitä sinun pitäisi tietää EU- tietosuoja-asetuksesta (GDPR), Kimmo Rousku, tietokirjailija, VAHTI-pääsihteeri
14:45 – 15:00 Päivän yhteenveto   

Tilaisuus jatkuu Terveys ja hyvinvointi Pajathon tapahtumalla (www.pajathon.fi ) VR:n veturitalleilla, Sortavalankatu 2 (4B-ovi) 23.2.2018 klo 17 alkaen ja päätyen 25.2 klo 17.

Ilmoittautuminen 16.2 mennessä: https://www.webropolsurveys.com/S/992942646BBCDD4D.par

Lisätietoja ja esite

Lisätietoja: Vesa Huttunen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Timo Rui, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.