Showroom www

Kokeilukulttuuria, yrittäjyyttä ja innovaatioita SciFest 2017 -festivaalilla


Yrittäminen, kokeileminen ja Marsin asuttaminen ovat esillä, kun Joensuu Areenan yläkerran valtaa Draft & Epic Challenge Showroom torstaina ja perjantaina 11.–12.5. SciFest-festivaalilla. Showroom tarjoaa laajan kattauksen kokeilukulttuuria ja toivottaa kaikki kokeiluista, yrittäjyydestä ja innovaatioista kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan tiimien toimintaan ja kuuntelemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja.


 MUST SEE -OHJELMA

   TO 11.5. AREENAN YLÄKERTA

  • klo 9-12 & 15-17 Draft & Epic Challenge Showroom

   PE 12.5. AREENAN YLÄKERTA

  • klo 9–16 Draft & Epic Challenge Showroom
  • klo 13.30 Valtioneuvoston kanslian tiedeasiantuntija Kaisa Lähteenmäki-Smithin puheenvuoro kokeiluista
  • klo 14 Tuottava idea -kilpailun Pohjois-Suomen ja Itä-Suomen alueiden voittajan julkistus
  • klo 14.15 Kevään uusien Draft-tiimien julkistus
  • klo 14.30 Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomon Timo Ruohio & Liikeideakilpailun voittajat

   PE 12.5. PÄÄLAVA

  • klo 9.30-12 puheenvuoroja pitävät NASAn astronautit Charles J. Camarda ja Timothy L. Kopra sekä Boeing-suunnittelija Michael Richey

Draft-tiimien showroom huipentaa kokeilukulttuurikevään

SciFest-festivaalilla esittäytyvät Draft-tiimit ovat mukana Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yhteisessä Draft-ohjelmassa, jossa tiimit saavat rahoitusta innovatiivisten liikeideoiden testaamiseen. Karelia-ammattikorkeakoulu osallistui tänä vuonna Draft-ideakilpailulla valtakunnalliseen Kokeileva Suomi -kiertueeseen, ja tiimien showroom huipentaa upean kokeilukulttuurikevään. Etelän tuulahduksen showroomiin tuo perjantaina festivaalin vieraaksi saapuva valtioneuvoston kanslian Kaisa Lähteenmäki-Smith. Hän edistää tutkimus- ja kokeilutiedon käyttöä päätöksenteossa ja pitää iltapäivällä aiheesta oman asiantuntijapuheenvuoronsa.

Epic Challenge -tiimit houkuttelevat paikalle astronautteja

Showroomin Epic Challenge -tiimit ovat osa Pohjois-Karjalan oppilaitosten Epic Challenge -ohjelmaa, jossa ratkotaan Marsin asuttamiseen liittyviä eeppisiä haasteita yhteistyössä Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto NASAn asiantuntijoiden kanssa. Eipä siis ihme, että torstaina ja perjantaina Areenalla voi törmätä aitoihin astronautteihin, jotka käyvät tervehtimässä tiimejä ja pitävät myös omat puheenvuoronsa Areenan päälavalla perjantaina oppimisympäristösymposiumin Mars Matkaan yhteydessä.

12.5. on yrittäjyyden superpäivä

SciFest-perjantai 12.5. on oikea yrittäjyyden superpäivä, sillä päivän aikana julkistetaan Tuottava idea -kilpailun Pohjois-Suomen ja Itä-Suomen alueiden voittaja. Lisäksi paljastetaan kevään uudet Draft-tiimit, jotka pääsevät kehittämään ideoitansa Draft-rahoituksen tuella seuraavan kahdeksan kuukauden aikana.

 

SciFest® on Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämä kaikille avoin tiede- ja teknologiafestivaali, joka järjestetään vuosittain Joensuussa. Tänä vuonna ovet ovat avoinna torstaina 11.5. klo 9–17 ja perjantaina 12.5. klo 9–16.


Lisätiedot:

http://www.scifest.fi/yleista-ohjelmasta.php

http://www.draftprogram.com/fi/

http://www.epicchallengejoensuu.com/

http://kokeilevasuomi.fi/kokeileva-suomi-kiertue