Rakentamisen ympäristöindikaattorit maankäyttösopimuksissa ja kilpailutuksissa -miniseminaari 14.2.2020

 

Karelia-ammattikorkeakoulun Kohti vähähiilistä rakentamista - Joensuu Wood City -projekti järjestää miniseminaarin, jonka aiheena on Rakentamisen ympäristöindikaattorit maankäyttösopimuksissa ja kilpailutuksissa. Tilaisuus järjestetään Joensuun tiedepuistolla perjantaina 14.2.alkaen klo 13.00 alkaen.

Tilaisuuden tavoitteena on antaa konkreettisia työkaluja laadullisten kriteerien käyttöön maankäyttösopimuksissa sekä urakkakilpailuissa. Tilaisuudessa julkistetaan muun muassa Rakentamisen ympäristöindikaattorit tontinluovutuskilpailuissa ja maankäyttösopimuksissa -opas. Oppaan toteutuksesta ovat vastanneet Kohti vähähiilistä rakentamista -projekti sekä Green Building Partners.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti kuntien viranomaisille, rakentamisen alan toimijoille, ja koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden edustajille.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 11.2.2020 mennessä tästä.

OHJELMA

Aika: 14.2.2020, klo 13:00-16:00 Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Länsikatu 15, kokoustila Minerva

13:00 Tilaisuuden avaus Mikko Matveinen, Karelia-ammattikorkeakoulu

13:10 Rakentamisen ympäristöindikaattorit tontinluovutuskilpailuissa ja maankäyttösopimuksissa -oppaan esittely Timo Rintala ja Juhani Huuhtanen, Green Building Partners

14:00 Kahvitauko

14:20 Miten Helsingin kaupunki edistää vähähiilisyyttä rakennushankkeissa? - Case: Ympäristökriteerit SR-urakkakilpailussa Satu Turula ja Reetta Huomo, Canemure-hanke / Helsingin kaupunki

15:20 Taloudellisten kannusteiden käyttö vähähiilisen rakentamisen ohjauksessa Harri Hakaste, Ympäristöministeriö (etäyhteydellä)

15:50 Loppukeskustelu ja tilaisuuden päätös