exam logo black small 230x128EXAM-tentin suorittaminen

Yleisesti ottaen tenttitilaan ei saa tuoda mitään välineitä (henkilöllisyystodistus ja kaapin avain sallitaan), vaan tenttijärjestelmästä löytyy kaikki välineet tentin suorittamiseksi.

Tenttitilasta ei voi poistua välillä, vaan tentti pitää olla suoritettuna loppuun.

Tentti aukeaa vain sillä koneella, joka on sinulle arvottu ilmoittautumisen yhteydessä. Tarkista sinulle arpoutuneen koneen nimi/numero ennen tenttiin tuloa saamastasi sähköpostiviestistä tai Examin työpöydältä.

Kirjautuminen tenttikoneelle
1. Kirjaudu oikealle tietokoneelle salasanalla kareliaexam.
2. Avaa Firefox-selain.
3. Kirjaudu EXAM-järjestelmään omilla  tunnuksillasi.

Tiedotusnäkymä
Kun kirjaudut tenttitilassa tenttikoneelle, aukeaa sinulle tiedotusnäkymä:
a) Jos saat ilmoituksen, että olet väärällä koneella, saat myös ilmoituksen siitä, millä koneella sinun pitäisi olla. Kirjaudu ulos ja etsi oikea kone. Kirjaudu ko. koneella takaisin EXAMiin.
b) Jos saat ilmoituksen, että seuraava tentti on alkamassa, olet hieman etuajassa paikalla. Odota rauhassa, Exam avaa tentin automaattisesti tenttiajan alkaessa.
c) Kun olet oikealla koneella ja kirjaudut tenttiajan alkamisen jälkeen, saat näkyville tentin aloitusnäkymän ja tentti alkaa suoraan.

4. Tentin alettua, ensimmäisellä sivulla näet tentaattorin kirjoittamat ohjeet tenttiin. Jos ohjeita ei ole, näet heti ensimmäisen kysymyssivun eli ensimmäisen tentittävän aiheen kysymykset.

Huom. Tentti jakautuu eri sivuille sen mukaan, montako eri aihealuetta tentaattori on siihen määritellyt.

5. Siirry ensimmäiseen aiheeseen vihreästä painikkeesta. Tehtävien lukumäärän näet oikealta aiheen perästä. Tallenna vastauksesi ja siirry seuraavaan kysymykseen.
6. Siirry eteenpäin seuraavaan aihealueen tenttikysymyksiin.

  • Jäljellä olevan tenttiaikasi näet oikeasta yläreunasta.
  • Voit halutessasi palata aiempiin vastauksiisi klikkaamalla uudelleen kysymystä tai oikeasta reunasta aihealuetta.
  • Järjestelmä tallentaa automaattisesti vastaukset 1 minuutin välein. Huom. Muilla ohjelmilla tehdyt tiedostot eivät tallennu automaattisesti ja tulevat tenttivastaukseen vasta, kuin tallennat ja liität ne liitetiedostoina EXAMiin.
  • Vältä sulkemasta selainta kesken tentin.


7. Kun olet tehnyt tentin, tarkista tarvittavat liitteet sillä tentin palauttamisen (omatoimisesti tai automaattisesti) jälkeen niitä ei saa enää talteen tenttisuoritukseen.


8. Klikkaa Tallenna ja palauta tentti -painiketta. Saat vielä Vahvista-kysymyksen ja klikkaa Kyllä-painiketta.
Tentin päättyminen kirjauttaa sinut ulos järjestelmästä. Sulje selain ja kirjaudu ulos korkeakoulusi ohjeiden mukaisesti.