banneri etusivu avoinamk2019

Polkuopinnot

Polkuopiskelu on hyvä vaihtoehto, jos tavoitteenasi on AMK-tutkinto tai ylempi AMK-tutkinto. Elokuussa ja tammikuussa aloittavien tutkinto-opiskelijoiden ryhmiin varataan muutamia opiskelupaikkoja polkuopiskelijoille. Polkuopiskelijana opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot ryhmän opetussuunnitelman mukaisesti samassa tahdissa tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Ilmoittautumisaika polkuopintoihin on elokuussa ja marras-joulukuussa. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnoissa etusijalla ovat henkilöt, joilla on vuoden aikana suoritettu hyväksytty valintakoetulos. YAMK-tutkintoon tähtäävällä polkuopiskelijalla on oltava tutkinto-opintoihin vaadittava pohjakoulutus, mutta tutkinto-opintoihin edellytettävää työkokemusta voi kerryttää polkuopintojen aikana.

Polkuopinnoissa voit kerryttää opintoja niin paljon, että voit hakea avoimen väylän kautta ja päästä tutkintokoulutukseen jopa ilman valintakokeita. Lue lisää: Avoimen amk:n väylä

Tekemäsi opinnot hyväksiluetaan, mikäli myöhemmin haet ja pääset tutkinto-opiskelijaksi Karelia-ammattikorkeakouluun. Jatkat opintoja suoraan siitä, mihin avoimen AMK:n opiskelijana jäit.

Opintomaksu on 240 €/lukuvuosi. Huomaathan, että opinnot avoimessa AMK:ssa eivät oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista opiskelumahdollisuutesi ennen opintoihin ilmoittautumista.

Polkuopiskelijoiden tarinoita

Irina - Periaatteena jatkuva kehitys
Piia - Polkuopinnoilla haaveesta tuli totta
Päivi - Polkuopiskelu on loistava väylä
Anna - Luontomatkailun poluille polkuopintojen kautta
Nelli - Ikäosaamisen YAMK-polkuopinnoissa yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa

Katso polkuopiskelija Annan haastattelu >>


Polkuopinnot tammikuussa 2020


Sosiaali- ja terveysala

Fysioterapeutti (AMK) 5 paikkaa
Sairaanhoitaja (AMK) 3 paikkaa
Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus 3 paikkaa
Terveydenhoitaja (AMK) 3 paikkaa
Sosionomi (AMK), monimuototeutus 6 paikkaa

Ilmoittautuminen ja opiskelijavalinta

Ilmoittautuminen 10.12. klo 9.00 - 23.00 yllä olevista linkeistä. Kunkin koulutuksen esittelysivun alareunaan ilmaantuu Valitse-painike ilmoittautumisajan alkaessa. HUOM! Ilmoittautuminen ei onnistu älypuhelimella, tabletilla eikä Safari-selaimella! Suosittelemme käyttämään Mozilla Firefox tai Google Chrome -selainta.

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että etusija on niilla opiskelijoilla, joilla on hyväksytty valintakoetulos joko kevään 2019 tai syksyn 2019 yhteisvalinnan valintakokeesta.

Karelia-AMK:n tutkinto-opiskelija ei voi ilmoittautua avoimen amk:n polkuopiskelijaksi. 

Opinto-ohjaaja ottaa ilmoittautuneisiin yhteyttä puhelimitse ilmoittautumisjärjestyksessä 12. - 13.12.2019. Puhelu on luonteeltaan informatiivinen ja hakija voi vielä puhelun perusteella päättää, ottaako hän opiskelupaikan vastaan. 

Opiskelijavalinnasta lähetetään tieto ilmoittautuneille viimeistään 18.12.2019.

HUOM! Kareliassa opiskelet käyttäen omaa tietokonettasi.

Opintomaksu on 240 euroa ja se laskutetaan verkkopankkimaksuna opintojen alkaessa.