Karelian koronainfo

 

Karelia-ammattikorkeakoulussa seurataan aktiivisesti koronavirustilannetta ja noudatetaan viranomaisten ohjeita. Pääsääntöisesti kampukset ovat kiinni. 

 • Jatkamme etätöitä ja -etäopetusta 31.7.2020 saakka.
 • Kuntosali ja muut mahdolliset liikuntatilat ovat poissa käytöstä.
 • Karelian opiskelijaravintolat on suljettu. Tietoa Joensuussa avoinna olevista opiskelijaravintoloista löydät Pakki opiskelijaportaalin ajankohtaiset-osiosta (vaatii kirjatumisen verkon ulkopuolelta)

Karelian tiloissa toimiminen

Karelian tiloihin ei saa tulla, mikäli:

 • sinulla on minkäänlaisia infektio-oireita
 • olet ollut tekemisissä korona-positiivisen tai epäillyn positiivisen kanssa viimeisen 14 vrk:n aikana
 • jos sinä tai lähiomaisesi olette riskiryhmään kuuluvia

>> Lisätietoa henkilöstölle Karelian tiloissa toimimiseen on luettavissa Karelia-intrassa (vaatii kirjatumisen verkon ulkopuolelta)
>> Lisätietoa opiskelijoille Karelian tiloissa toimimiseen on luettavissa Pakissa (vaatii kirjautumisen verkon ulkopuolelta)

Valintakokeet

 • Valintakokeet järjestetään kansallisten linjausten mukaisesti kesäkuussa kaksivaiheisena. Ensimmäisen vaiheen koe järjestetään 4.6.2020 digitaalisena etäkokeena. Toisen vaiheen koe järjestetään 23.-25.6.2020 ammattikorkeakoulujen kampuksilla eri puolilla maata. (Lue lisää)

Palvelut ja lähiopetus

 • Kampuksilla toteutetaan lähiopetusta huomioiden enimmäisryhmäkoko (max. 50 hlö). Pyrimme noudattamaan turvavälejä (1-2 metriä).
 • Lähiopetusta vaativa pienryhmäopetus on em. rajoituksin mahdollista kampuksilla ja maastossa. Tämä koskee lähinnä sairaanhoitajakoulutusta, metsätaloutta, mediaa ja ympäristötekniikkaa. 
 • Suojaimia tulee käyttää sairaanhoitajakoulutuksessa.
 • Kampuksilla olevien yhteiskäyttöisten tietokoneiden ja tilojen välineistön puhdistusta tehostetaan. Käyttäjä puhdistaa laitteen sen läheisyydessä olevilla puhdistusvälineillä ennen ja jälkeen käytön.
 • Tenttejä voidaan järjestää kampuksella pienryhmissä.
 • Exam-tenttitila otetaan käyttöön, huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. Tilaa voivat käyttää myös muut korkeakoulut. (Lue lisää Exam-sivulta)
 • TKI-hankkeissa mahdollistetaan harjoittelut laboratorioissa niille opiskelijoille, joiden valmistuminen sen vaatii ja joiden osalta harjoittelut on ennalta sovittu.

Kirjaston palvelut 

 • Kirjaston alakerta on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 - 14. Lainattavat kirjat ja lehdet ovat alakerrassa. Muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat ovat suljettuina. Alakerran hiljaisen työskentelyn tila ei ole käytössä. Myöskään työskentely kirjastotiloissa tai tulostaminen ei ole mahdollista.
 • Voit lainata aineistoa omatoimisesti sekä noutaa varauksesi noutohyllystä.
 • Noudata turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Älä tule kirjastoon, jos tunnet itsesi vähänkään sairaaksi. Asioithan mahdollisimman nopeasti.
 • Emme palvele asiakkaita fyysisesti kirjastotiloissa. Etäasiakaspalvelumme on avoinna verkossa ma - pe klo 11 - 14.
 • Huolehdithan maksu- ja korttiasiat kuntoon etukäteen, että asioiminen omatoimisesti onnistuu.
 • Mikäli lainaaminen ei onnistu automaatilla tai tarvitset asiakaspalvelua, ota yhteyttä puhelimitse 050 311 9545, sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai chatillä https://karelia.finna.fi/. Huomioi yllä olevat palveluajat.
 • Myöhästymismaksut voi maksaa ainoastaan verkossa tai laskulla.
 • Kirjaston neuvonta ja opastus 

Opintokuraattori palvelee etäyhteydellä. Voit varata ajan, kuten aiemminkin sähköisen ajanvarauskalenterin kautta. Kuraattori on sinuun yhteydessä ennen varaamasi aikaa, jotta voidaan sopia käytettävästä etäyhteydestä (esim. Skype, puhelin tai Teams). Opintokuraattori Päivi Laakkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358 50 461 9251.

Opiskelijakunta Pokan palveluista lisätietoja osoitteessa www.pokapoka.fi.

Opiskelijapalveluissa asiointi tapahtuu toistaiseksi etänä. Lue lisää

Kv-vaihdot

Karelian opiskelijat eivät voi lähteä vaihtoon kevätlukukaudella 2020.

Karelia-ammattikorkeakoulu peruu syyslukukauden 2020 saapuvat ja lähtevät opiskelijavaihdot. Perusteluna päätökselle on opiskelijoiden ja koko korkeakouluyhteisön turvallisuuden priorisointi; haluamme omalta osaltamme varmistaa, että opiskelijoilla ja henkilöstöllä on mahdollisimman turvalliset opiskelu- ja työskentelyolosuhteet.

Opiskelijaterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuoltoon on mahdollista varata yhteydenottopyyntöjä sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta 5.6. saakka. Opiskelijaterveydenhuolto palaa töihin 30.7. alkaen.

Ajanvarausohje: https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi

Kunta: Joensuu, Palveluluokka: koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, Palvelu: kouluterveydenhoitajalle yhteydenottopyyntö, Toimipaikka: Karelia-amk

Akuuteissa asioissa voit ottaa yhteyttä myös keskitetyn puhelinpalvelumme kautta arkisin ma-pe klo 7:30-15:00 p. 013 330 2841 tai omalle terveysasemallesi

Jos epäilet sairastumista

Infektiota ehkäistään hyvällä käsihygienialla ja oikealla yskimishygienialla.

Jos epäilet sairastumista, pysyttele kotona ja ota yhteyttä oman sairaalasi/terveyskeskuksesi päivystykseen puhelimitse. Opiskelija, jos joudut olemaan poissa opinnoista hengitystieinfektion takia, on tärkeää, että ilmoitat siitä mahdollisimman pian omalle opettajatuutorillesi puhelimitse tai sähköpostitse. Sairaana ei saa tulla oppilaitoksen tiloihin.

Tee tämä kysely, jos epäilet koronavirusta.

Päivystysapu: puh. 116 117 (24 h) Terveysasemat: Siilainen puh. (013) 330 2211, puh. Rantakylä puh. (013) 330 2212, Niinivaara, puh. (013) 330 2213. 

Valtakunnallinen neuvontanumero 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Numerosta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.