Karelian koronainfo

 

Karelia-ammattikorkeakoulussa seurataan aktiivisesti koronavirustilannetta ja noudatetaan viranomaisten ohjeita. Pääsääntöisesti kampukset ovat kiinni. 

 • Jatkamme etätöitä ja -etäopetusta 31.7.2020 saakka.
 • Kuntosali ja muut mahdolliset liikuntatilat ovat poissa käytöstä. Kuntosali avataan 3.8.2020.
 • Karelian opiskelijaravintolat on suljettu elokuulle saakka. Ravintola Solina avataan 10.8. ja Wire 24.8.2020. Tietoa Joensuussa avoinna olevista opiskelijaravintoloista löydät Pakki opiskelijaportaalin ajankohtaiset-osiosta (vaatii kirjatumisen verkon ulkopuolelta)

Karelian tiloissa toimiminen

Karelian tiloihin ei saa tulla, mikäli:

 • sinulla on minkäänlaisia infektio-oireita
 • olet ollut tekemisissä korona-positiivisen tai epäillyn positiivisen kanssa viimeisen 14 vrk:n aikana
 • jos sinä tai lähiomaisesi olette riskiryhmään kuuluvia

>> Lisätietoa henkilöstölle Karelian tiloissa toimimiseen on luettavissa Karelia-intrassa (vaatii kirjatumisen verkon ulkopuolelta)
>> Lisätietoa opiskelijoille Karelian tiloissa toimimiseen on luettavissa Pakissa (vaatii kirjautumisen verkon ulkopuolelta)

Lukuvuosi käynnistyy normaaliaikataulussa

Syyslukukausi käynnistyy uusilla opiskelijoilla elokuun viimeisellä viikolla. Jatkavat aloittavat muutamia koulutuksia lukuun ottamatta syyskuun alussa. Sosiaali- ja terveysalan ja osin metsätalouden koulutus käynnistyy elokuun puolivälissä. Myös joidenkin monimuotokoulutusten lähijaksoja toteutetaan elokuussa. Opintojen toteutusjärjestelyjen mahdollisista muutoksista tiedotetaan koulutuskohtaisesti.

Paluu kampuksille ja varautuminen mahdollisiin rajoituksiin

Ensi lukuvuoden alusta alkaen pyritään palaamaan kampuksille ja normaaliin toimintatapaan kaikilta niiltä osin kuin se on mahdollista. Varaudumme kuitenkin korona-epidemian aiheuttamien rajoitusten jatkumiseen. Tämä voi tarkoittaa opiskelijaryhmien koon rajoittamista opetustiloissa, opetusryhmien jakamista, osan lähiopetuksesta muuttamista etäopinnoiksi ja lähiopintojen jakamista klo 8-18 välille.

Kansainvälinen yhteistyö muuttaa muotoaan

Korona-epidemian takia kansainvälistä liikkuvuutta on rajoitettu voimakkaasti. Tämän johdosta aloittavat englanninkieliset tutkinto-ohjelmat (International Business ja Industrial Management) aloitetaan etäopintona. Myöskään kansainvälistä opiskelijavaihtoa ei toteuteta syyslukukauden aikana saapuvat tai lähtevien opiskelijoiden osalta. Perusteluna päätökselle on opiskelijoiden ja koko korkeakouluyhteisön turvallisuuden priorisointi; haluamme omalta osaltamme varmistaa, että opiskelijoilla ja henkilöstöllä on mahdollisimman turvalliset opiskelu- ja työskentelyolosuhteet.

Valintakokeet

Valintakokeet järjestetään kansallisten linjausten mukaisesti kesäkuussa kaksivaiheisena. Ensimmäisen vaiheen koe järjestetään 4.6.2020 digitaalisena etäkokeena. Toisen vaiheen koe järjestetään 23.-25.6.2020 ammattikorkeakoulujen kampuksilla eri puolilla maata. (Lue lisää)

Palvelut ja lähiopetus

 • Kampuksilla toteutetaan lähiopetusta huomioiden enimmäisryhmäkoko (max. 50 hlö). Pyrimme noudattamaan turvavälejä (1-2 metriä).
 • Lähiopetusta vaativa pienryhmäopetus on em. rajoituksin mahdollista kampuksilla ja maastossa. Tämä koskee lähinnä sairaanhoitajakoulutusta, metsätaloutta, mediaa ja ympäristötekniikkaa. 
 • Suojaimia tulee käyttää sairaanhoitajakoulutuksessa.
 • Kampuksilla olevien yhteiskäyttöisten tietokoneiden ja tilojen välineistön puhdistusta tehostetaan. Käyttäjä puhdistaa laitteen sen läheisyydessä olevilla puhdistusvälineillä ennen ja jälkeen käytön.
 • Tenttejä voidaan järjestää kampuksella pienryhmissä.
 • Exam-tenttitila otetaan käyttöön, huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. Tilaa voivat käyttää myös muut korkeakoulut. (Lue lisää Exam-sivulta)
 • TKI-hankkeissa mahdollistetaan harjoittelut laboratorioissa niille opiskelijoille, joiden valmistuminen sen vaatii ja joiden osalta harjoittelut on ennalta sovittu.

Kirjasto on suljettu 13.6. - 2.8.2020. Lue lisää.

Opintokuraattori palvelee etäyhteydellä. Voit varata ajan, kuten aiemminkin sähköisen ajanvarauskalenterin kautta. Kuraattori on sinuun yhteydessä ennen varaamasi aikaa, jotta voidaan sopia käytettävästä etäyhteydestä (esim. Skype, puhelin tai Teams). Opintokuraattori Päivi Laakkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358 50 461 9251.

Opiskelijakunta Pokan palveluista lisätietoja osoitteessa www.pokapoka.fi.

Opiskelijapalveluissa asiointi tapahtuu toistaiseksi etänä. Lue lisää

Karelian palautumissuunnitelma opiskelijoiden koronakriisistä toipumiseen

Suunnitelma sisältää Karelian palautumissuunnitelman

 • tarkoituksen ja tavoitteet
 • vastuut
 • toimenpiteet
 • yhteyshenkilöt

 Lue suunnitelma tästä (vaatii kirjautumisen verkon ulkopuolelta)

Opiskelijaterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuoltoon on mahdollista varata yhteydenottopyyntöjä sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta 5.6. saakka. Opiskelijaterveydenhuolto palaa töihin 30.7. alkaen.

Ajanvarausohje: https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi

Kunta: Joensuu, Palveluluokka: koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, Palvelu: kouluterveydenhoitajalle yhteydenottopyyntö, Toimipaikka: Karelia-amk

Akuuteissa asioissa voit ottaa yhteyttä myös keskitetyn puhelinpalvelumme kautta arkisin ma-pe klo 7:30-15:00 p. 013 330 2841 tai omalle terveysasemallesi

Jos epäilet sairastumista

Infektiota ehkäistään hyvällä käsihygienialla ja oikealla yskimishygienialla.

Jos epäilet sairastumista, pysyttele kotona ja ota yhteyttä oman sairaalasi/terveyskeskuksesi päivystykseen puhelimitse. Opiskelija, jos joudut olemaan poissa opinnoista hengitystieinfektion takia, on tärkeää, että ilmoitat siitä mahdollisimman pian omalle opettajatuutorillesi puhelimitse tai sähköpostitse. Sairaana ei saa tulla oppilaitoksen tiloihin.

Tee tämä kysely, jos epäilet koronavirusta.

Päivystysapu: puh. 116 117 (24 h) Terveysasemat: Siilainen puh. (013) 330 2211, puh. Rantakylä puh. (013) 330 2212, Niinivaara, puh. (013) 330 2213. 

Valtakunnallinen neuvontanumero 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Numerosta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.