Yhteishaut

Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2019

Hakuaika 9. - 23.1.2019

Tradenomi (BBA), International Business
Valintakoe Joensuussa sekä Finnips-verkoston kokeet ulkomailla.

Hakuaika 20.3. - 3.4.2019

Insinööri (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka
Insinööri (AMK), Konetekniikka
Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: rakennustekniikka
Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: talotekniikka
Insinööri (ylempi AMK), Metsätalousinsinööri (ylempi AMK), Teknologiaosaamisen johtaminen
Insinööri (ylempi AMK), Metsätalousinsinööri (ylempi AMK), Uusiutuva energia
Medianomi (AMK)
Metsätalousinsinööri (AMK)
Restonomi (AMK), Matkailu- ja palveluliiketoiminta
Fysioterapeutti (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus
Sosionomi (AMK) 
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen
Tradenomi (AMK), Liiketalous
Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely
Tradenomi (ylempi AMK), Restonomi (ylempi AMK), Medianomi (ylempi AMK), Johtaminen ja liiketoimintaosaaminen

Tradenomi (BBA), International Business Hae koulutukseen tammikuun hakuaikana, jos tarvitset mahdollisuuden tehdä valintakokeen ulkomailla.

Näin haet - Hakuohjeet

 1. Näin haet yhteishaussa

 2. Tarkista tutkinto, jolla voit hakea.

 3. Tutustu Karelian koulutustarjontaan ja valintaperusteisiin Opintopolussa.

  Valintajonojen pisterajat vuosina 2015 - 2018

 4. Täytä yhteishaun hakemus osoitteessa Opintopolku.fi. Näin täytät yhteishakulomakkeen
  Katso videolta miten täytät hakulomakkeen

 5. Hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen tarkista, että olet saanut sähköpostiisi vahvistusviestin haustasi. Huomaa, että sinun tulee ladata hakemukseesi tarvittavat liitteet suoraan hakulomakkeelle.

 6. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku -palvelua säännöllisesti. Mahdolliset lisätietopyynnöt tehdään sähköpostitse. Muista tarkistaa myös roskapostilaatikkosi!

 7. Toimita mahdolliset ennakkotehtävät. Kareliassa ennakkotehtävä vaaditaan ainoastaan medianomikoulutukseen.

 8. Tutustu Opintopolussa hakukohteesi valintakoeohjeisiin ja mahdollisiin ennakkomateriaaleihin (linkit koulutusten sivuille Opintopolkuun tämän sivun alussa) ja osallistu valintakokeisiin.
                                                                                                                               
  HUOM! Seuraaviin valintakokeisiin ei lähetetä valintakoekutsuja: luonnonvara-ala (metsätalous), matkailu-, ravitsemis- ja talousala (restonomikoulutus), tekniikka (insinöörikoulutukset), liiketalous, tietojenkäsittely.

 9. Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutuksessa ei ole valintakoetta eikä työkokemusta pisteytetä. Karelia valitsee hakijat koulutukseen valintakurssin perusteella.

  Sosiaali- ja terveysalan esivalinnan pisterajat

  Muista seurata sähköpostiasi ja pidä huoli, että sähköpostilaatikossasi on tilaa! Tarkkaile myös sähköpostisi roskapostikansiota, sillä toisinaan isoille joukoille lähetetyt postit saattavat päätyä roskapostiin.

  Hakemus valintakokeen erityisjarjestelyiksi

 10. Kareliassa on käytössä todistusvalinta seuraavissa hakukohteissa: Insinööri (AMK) energia- ja ympäristötekniikka, Insinööri (AMK) konetekniikka, Insinööri (AMK) rakennustekniikka, Insinööri (AMK) talotekniikka, Metsätalousinsinööri (AMK), Tradenomi (AMK), Liiketalous ja Restonomi (AMK), Matkailu- ja palveluliiketoiminta. Todistusvalinnan perusteella valittavien hyväksymistieto julkaistaan toukokuun lopulla, kun ylioppilasarvosanat on saatu hakujärjestelmään YTL:ltä. Hakija näkee mahdollisen hyväksymistietonsa Oma Opintopolku -palvelussa. Lisätietoja Opintopolussa.

 11. Opiskelijavalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 28.6.2019. Karelia ei julkaise valittujen opiskelijoiden nimiä nettisivuillaan. Valintatilanteesi kehittymistä voit seurata Oma Opintopolku-palvelussa. Saat sähköpostiviestin Opintopolusta, kun sinulle on tarjottu opiskelupaikka. Tarkista sähköpostisi säännöllisesti ja muista tarkistaa myös roskapostilaatikko! Opiskelupaikan vastaanottaneet opiskelijat ohjataan Uuden opiskelijan oppaaseen, josta löytyvät koulutusten aloituskirjeet. Varasijoilla olevia hyväksytään koulutuksiin 31.7.2019 saakka. Lisää tietoa tulosten julkaisusta löydät Opintopolusta.

  Seuraa sähköpostiasi ja pidä huoli, että sähköpostilaatikossasi on tilaa! Tarkkaile myös roskapostikansiota, sillä toisinaan isoille joukoille lähetetyt postit saattavat päätyä roskapostiin.

  Valintajonojen pisterajat vuosina 2015 - 2018
  Muutoksenhaku ja oikaisumenettely

  Lukuvuosimaksut koskevat International Business -koulutukseen EU/ETA -alueen ulkopuolelta tulevia opiskelijoita. Lue lisää täältä.

 12. Ota sinulle tarjottu opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa. Käytä muuta selainta kuin Internet Explorer. Noudata palvelussa näkyvää määräaikaa! Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan (yhden korkeakoulupaikan säännös). Voit tehdä opiskelupaikkaa koskevan vastaanottoilmoituksen vain kerran etkä voi muuttaa sitä jälkikäteen. Kun otat opiskelupaikan vastaan, et ole tulevissa hauissa ensikertalainen. Ohjeita paikan vastaanottoon löydät Opintopolusta.

 13. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa samassa määräajassa kuin paikan vastaanotto. Linkki ilmoittautumispalveluun on Oma Opintopolussa. Lisätietoja ilmoittautumiseen liittyen löydät täältä.

 14. Jos hait suomalaisella ylioppilastutkinnolla (tutkinto suoritettu ennen vuotta 1990), et tarvitse toimittaa todistuskopioita.

  Toimita tutkintotodistuskopiot Hakijapalveluihin, jos hait jollakin seuraavista tutkinnoista: ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto (ja olet valmistunut ennen vuotta 2018), ulkomailla suoritettu tutkinto tai ennen vuotta 1990 suoritettu ylioppilastutkinto. Voit toimittaa todistukset myös sähköpostilla. Suojatun sähköpostin lähettäminen.

  YAMK-koulutukseen valittujen tulee toimittaa todistus korkeakoulututkinnosta sekä todistus työkokemuksesta. Jos hakija jo hakuaikana latasi todistukset hakemukselle, niitä ei tarvitse toimittaa paikan vastaanottovaiheessa.

  Huomioithan, että todistuskopioiden toimittamisen määräaika on sama kuin paikan vastaanotolle. Mikäli et toimita kopioita määräaikana, opiskelijavalintasi puretaan. Hakijapalveluissa ei ole kopiointipalvelua eikä kirjeitä lunasteta postista. Kopioita ei palauteta.

  Huom! Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen -koulutukseen valittujen ei tarvitse toimittaa todistuksia. Myöskään avoimen väylän kautta valittujen sekä siirto-opiskelijoiden ei tarvitse toimittaa todistuskopioita. 

 15. Ota alkuperäiset todistukset mukaasi ensimmäisenä opiskelupäivänä, jos hait näillä tutkinnoilla: ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto (ja olet valmistunut ennen vuotta 2018), ulkomailla suoritettu tutkinto tai ennen vuotta 1990 suoritettu ylioppilastutkinto.

  YAMK-opinnoissa aloittavien tulee esittää alkuperäinen korkeakoulututkintotodistus sekä alkuperäiset työtodistukset (hakukelpoisuuden osoittava työkokemus). Ei koske Ikäosaamisen koulutukseen valittuja.

  Mikäli kopiot ja alkuperäiset todistukset poikkeavat toisistaan, ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan.

 16. Koulutuskohtaiset aloituskirjeet aloitustietoineen julkaistaan Uuden opiskelijan oppaassa. Tutustu Uuden opiskelijan oppaaseen ja aloituskirjeseen.
  UKK Usein kysyttyä korkeakoulujen yhteishausta