Avoimen amk:n väylä


Avoimessa ammattikorkeakoulussa opintoja suorittanut voi sujuvasti hakeutua Karelia-ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi. Missä tahansa ammattikorkeakoulussa suoritetut avoimen amk:n opinnot hyväksytään. Kun sinulla on haettavaan koulutukseen soveltuvia vähintään 55 opintopistettä (AMK-tutkinto) tai 20 opintopistettä (YAMK-tutkinto), voit hakea tutkinto-opiskelijaksi.

Hakuaika

Hakuaika on 15. - 30.10.2018.

Hakukohteet ja valintaperusteet

AMK-tutkinnot
Energia- ja ympäristötekniikka, Konetekniikka, Rakennustekniikka, Talotekniikka, Metsätalous, Matkailu, Liiketalous, Liiketalous monimuoto, Tietojenkäsittely, Media, International Business.

Vaadittava opintopistemäärä: vähintään 55 opintopistettä.
Vaadittava keskiarvo: vähintään 2,00.

Keskiarvoon lasketaan kaikki numerolla annetut arvosanat. Arvosanaa "hyväksytty (H)" ei muunneta numeroksi keskiarvoa laskettaessa.


AMK-tutkinnot
Fysioterapia, Sairaanhoitaja, Sairaanhoitaja monimuoto, Sosionomi, Sosionomi monimuoto, Terveydenhoitaja.

Vaadittava opintopistemäärä vähintään 55 opintopistettä.
Vaadittava keskiarvo vähintään 2,00.

Keskiarvoon lasketaan kaikki numerolla annetut arvosanat. Arvosanaa "hyväksytty (H)" ei muunneta numeroksi keskiarvoa laskettaessa.

Voidaksesi tulla valituksi, sinulla tulee olla haettavan koulutuksen hyväksytty valintakoetulos. Voit käyttää syksyn 2017 tai kevään 2018 yhteishaun valintakoetulosta. Hakijapalvelut tarkistaa valintakoetuloksesi Opintopolusta. Jos sinulla ei ole hyväksyttyä koetulosta, kutsumme sinut valintakokeeseen. Saat kutsun valintakokeeseen sähköpostitse viikkoa ennen koetta. Valintakokeet järjestetään 30.10. - 8.11.2018.

YAMK-tutkinnot 
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen, Teknologiaosaamisen johtaminen, Johtaminen ja liiketoimintaosaaminen, Uusiutuva energia.

Vaadittava opintopistemäärä vähintään 20 opintopistettä.
Vaadittava keskiarvo vähintään 2,00. Keskiarvoon lasketaan kaikki numerolla annetut arvosanat. Arvosanaa "hyväksytty (H)" ei muunneta numeroksi keskiarvoa laskettaessa.

Vaadittava pohjakoulutus ja kolmen vuoden työkokemus korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemukseksi hyväksytään myös aiemmin Suomessa suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankittu työkokemus. Tarkistathan, että tutkintosi on opistoasteen tutkinto. Näitä tutkintoja ei pääsääntöisesti ollut enää 2000-luvulla. Työkokemusta voit laskea 31.12.2018  saakka.

Jos hakijan äidinkieli ja/tai koulusivistyskieli on muu kuin suomi, testataan hakijalta suomen kielen taito ennen opiskelijavalintaa.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.Yhden opiskelupaikan säännös koskee sekä yhteishakuja, erillishakuja (pois lukien siirtohaku) että yliopistojen jatkotutkintoihin johtavien koulutusten hakuja.  Lue lisää 

Hakeminen ja tarvittavat liitteet

Täytä hakemus Opintopolussa. Merkitse pohjakoulutukseksi "Korkeakoulun edellyttämät avoimen amk:n opinnot". Täytä hakulomakkeen tiedot ja tallenna hakemus. Saat sähköpostiisi vahvistuksen haustasi.

Mikäli olet Karelian opiskelija, et tarvitse toimittaa opintosuoritusotetta. Jos olet suorittanut avoimen amk:n opintosi muussa ammattikorkeakoulussa, toimita opintosuoritusotteesi Hakijapalveluihin hakuaikana.

Mikäli rekisterissäsi ei ole hakuajan päättyessä vaadittavaa opintopistemäärää, voit kerryttää opintojasi vuoden loppuun saakka. Otamme uuden otteen 31.12.2018. Muun amk:n opiskelija, toimita uusi ote 31.12.2018 mennessä. Valinta on ehdollinen em. päivään saakka.

YAMK-hakija: Toimita kahden henkilön oikeiksi todistamat työtodistukset Hakijapalveluihin hakuaikana. Jos olet valmistunut Kareliasta/PKAMK:sta, tutkintotodistusta et tarvitse toimittaa. Muualta valmistunut, toimita sekä tutkintotodistuskopio että työtodistukset Hakijapalveluihin. Kopioiden tulee olla kahden henkilön oikeiksi todistamat.

Valinnan tulokset ja paikan vastaanotto

Valinnan tulokset tiedotetaan hakijoille 16.11.2018 mennessä. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa sekä kirjautua opiskelijaksi 11.12.2018 mennessä.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ohjeet löydät Opintopolusta.

Lisätiedot

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Karelia-amk
Hakijapalvelut
Tikkarinne 8, 80200 Joensuu

050 4088 429, 050 3611 871