Finna Facebook

Kokoelmat ja tilat

Kirjasto sijaitsee Karelia-amk:n Tikkarinteen kampuksella, Tikkarinne 9:ssä. Asiakaspalvelumme on kirjaston alakerrassa, Ravintola Solinan vieressä.

Kirjaston kokoelmat Finnassa

Karelian kirjaston painetut kokoelmat ja verkkoaineistot löytyvät Finnasta. Painetuista kirjoista löytyy kirjan sijainti kirjastossa ja lainatilanne.

Finnan kautta käytössäsi on koti- ja ulkomaisia tietokantoja, verkkolehtiä ja -kirjoja, sanakirjoja ja hakuteoksia. Aineistojen käyttöoikeus on ammattikorkeakoulun henkilökunnalla ja opiskelijoilla, joilla on voimassaolevat ammattikorkeakoulun verkon käyttäjätunnukset. Kotoa käsin tai muualta ammattikorkeakoulun verkon ulkopuolelta aineistoja käytetään kirjautumalla Finnaan. Kirjaston tiloissa Karelian ulkopuolisilla asiakkailla on verkkoaineistojen paikalliskäyttöoikeus.

Ennen vuotta 2011 julkaistujen opinnäytetöiden tiedot löytyvät pääsääntöisesti Finnasta ja ne ovat lainattavissa kirjastosta. Uudemmat opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseus-verkkokirjastossa.

Lainattavat kurssikirjat ja muut kirjat, opinnäytetyöt ja lehdet ovat kirjaston alakerrassa. Kirjaston yläkerrassa ovat av-aineisto ja kirjanäyttelyt. Lainausautomaatti on sekä ala- että yläkerrassa. Palautushylly on kirjaston alakerrassa.

 

yla ja alakerta   ylakerta yleisnakyma 

Opiskelutilat kirjasto Pisarassa

Atk-luokka E241 (kirjaston 2. krs.) on käytettävissä silloin, kun luokassa ei ole opetusta.

Ryhmätyöhuoneet: Kirjaston 2. kerroksessa on opiskelijoiden käytössä kaksi ryhmätyöhuonetta E243 ja E244, lisäksi käytössä on Tikkarinteen E-talon 3. kerroksessa sijaitseva ryhmätyötila E324. Ryhmätyöhuoneita voi varata osoitteessa http://web.karelia.fi/kirjastontilavaraus/ Peru varauksesi, jos et pääse paikalle.

Hiljaisen työskentelyn tilassa (kirjaston 1. krs.) on 4 tietokonetta ja 10 tietokoneetonta opiskelupistettä. Tila on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn, lukemiseen tms., ei ryhmätöihin.

Kirjaston 2. kerroksesta löytyvät kurssikirjojen lukusalikappaleet. Lukusalikappaleita ei lainata, eikä niitä voi viedä kirjaston ulkopuolelle.

Kirjaston tiloissa toimii langaton verkko, joten voit työskennellä myös omalla kannettavalla tietokoneellasi tai tabletilla.

Kaikilla kirjaston työasemilla on mahdollista käyttää SPSS:ää. Sovellus löytyy virtuaalisena osoitteesta applications.karelia.fi.